Jan 12, 2013, 5:34 PM

Пампорово, тъй както го видях 

  Poetry » Other
440 0 2

Оглозганите скелети - на недовършени хотели.
Недостроени и разбити пътища към бъдещ лукс.
По прашните игли на боровете, онемели
от ужаса на тази сеч, се стича слуз.

 

Снежанка - скрита в облаци от прах и пепелища.
Оскубан и без жал встрани захвърлен къпинак.
И суматохата е страшна от машините. Въздиша
Планината. Край фургоните работници сноват.

 

А иначе навред е мирисът на ампутирани дървета.
Отрязаните трупи се откъртват с тежък аромат
и като бронхи на гигантски бели дробове потрепват,
преди величествено здрави да се повалят.

 

Проправяме си път през струпани чакъл и пясък,
между луксозни джипове, нагазили зелената трева.
Невидими, люлеят в седалковия лифт краката си
безмълвни горски духове едва-едва.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тежко, тежко... и от вино не минава тази мъкааа... като видя голата сеч и в моя район, ми се иска да отида на друга планета!
  • ... така е...
Random works
: ??:??