Във панса живея,
глад ме мъчи, за храна копнея.
Хладилникът отварям, а там
само вода тече.
Отивам при Търтъл
и при него храна няма
к'ъв е тоя свят,
д**ба неговата мама.
Бъркам в джобовете празни,
но там само хартийки от банички мазни.
Отивам към коридора, към пода поглеждам,
гледам - стотинки;
човек, ще се ходи до решетки.
Но по пътя адаша ме среща
и той ми рече:
"Ще се пие бре, човече".
'Земаме бира, до беседката отиваме
и там кат' смокове се напиваме.
След два дена рано се събуждам.
Часовника поглеждам и си викам,
че към стола ще ида аз
и ще се нахраня в този ранен час.
© Божидар Лазаров All rights reserved.