Oct 24, 2010, 12:54 PM

Пасти 

  Poetry » Love
714 0 15

Нощта разпуска тъмна пелерина

и  звезден лъч в  косите ù  мечтае -

изгубена във листопадна рима

с прозорци слепи вятърно играе.

 

Узряло вино в есенна утроба

изражда спомени от стари песни...

Усмивки се протягат в сънна роба

сред мириса на печените кестени.

 

Ревниво огънят със длани те обгръща -

на танц те кани - пожълтял от страсти...

Очите ми безсрамно те прегръщат,

а ти сервираш... два десерта... Пасти...

 

 

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??