Jun 8, 2023, 2:41 PM

Пасторална картина 

  Poetry » Landscape, Other
240 5 12

От окото на залеза скрита сълза се отрони 

и обагри в златисто съдраната риза на здрача. 

Стройна бяла бреза му помаха с разперени клони –

двама неми артисти, готови на бис да заплачат. 

 

А отдолу под хълма реката къдрици замята, 

уморена от бързане тихичко нещо говори 

с бреговете тревисти, разпръскващи мирис на лято, 

че я чака морето с пенливата страст на прибоя. 

 

Погледни към небето, попий тишината, човеко, 

изхвърли всички грижи в чувала на лудото време. 

Осъзнаваш ли колко е хубаво, колко е леко, 

щом покоят изпълни душата и тя го приеме. 

 

07.06.23

Нина Сариева 

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??