May 30, 2010, 9:51 PM

Пазете любовта Си 

  Poetry » Love
794 0 15

Пак мъничка съм. Лишейче в гората.
Израснало под сянка на дърво.
Със поглед, взрян нагоре в небесата,
проблясващи сред клонки от сребро. 

Приседнала смирено на земята,
разпуснала в очакване коси.
Ръце протягам аз към светлината.
Прегръщам  я със блеснали очи.

Усмихвам се и вдишвам благодата.
Докосвам с обич сродната душа.
Потръпва тя. Целува ме в отплата
и става радост лятната гора.

Птичи хор запява заклинания.
Прошушва вятър, галещи слова.
"Пазете  любовта Си,  че мечтания 
превръщат лишейчето... във съдба!"

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??