Feb 10, 2011, 7:53 PM

Пеперуда 

  Poetry
546 0 0

Пеперуда сладка и красива,

малка и неповтирима,

пърха весело с крилца

тази малко палавница.


Синя или пък червена,

тя пак ме опленява,

трепетно щом започне да лети,

със захлас следя полета

ù.


Тази движеща се красота,

обляна в самота,

право напред върви,

уверена във полета си.


Но както тя красеше

дълбокия мрак на нощта,

така от погледа ми изчезна

тази невероятна светлина.

© Ивета Ценкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??