May 13, 2023, 12:45 PM

Пеперудени крила 

  Poetry » Other
213 1 1

Пеперудени крила над огъня житейски

сблъскват се митично с истини библейски –

мракът ги събужда, а не ги приспива,

огънят ги мами с пламъци игриви.

 

И ноща изглежда техен обвинител,

но е на смъртта им безучастен зрител.

А като кандило

за надежди голи

огънят угасва...

Пепелта се моли.

© Antoaneta Karaivanova Pavlova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??