Aug 1, 2008, 12:17 PM

Песен за орела 

  Poetry
987 0 5

Песен за орела

Разперил силни криле

високо - там в синевата,

с гордо вдигната глава

орел се вие над гората.

От вятъра той взема сила,

от слънцето пък - топлина,

която на орлица сива

пак ще раздава през нощта.

На простори безконечни

той силният е господар,

а острите чукари вечни

от Бога - бе получен дар.

И сянката му като бясна

лети над сините скали.

В очите мълнии проблясват.

Орлите не плачат. Нали ?

 

© Йордан Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??