May 12, 2014, 1:21 AM

Песента на щурчето 

  Poetry » For kids
1504 0 15

                                                                               

Дочух аз тази вечер, сред тревата  

засвири леко мъничко щурче.

И с песен, чак от детството позната,

омайва всички с нежното гласче.

 

А Месечко поглежда от небето

учуден, слух напряга във нощта.

Цигулчица прегърнало щурчето,

вълшебство разпилява с песента.

 

И чудо сякаш стана сред тревата,

за миг превърна всичките в деца -

луд Вятърко, звездици, дървесата

сънуват цветен смях със песента.

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??