Nov 14, 2007, 9:20 AM

Песента за пандиза 

  Poetry » Other
657 1 11
В пандиза сърцето друг ритъм добива,

непотребна, душата на пашкул се свива.

Разума - ярост свирепа  прегръща,

на първобитен инстинкт се превръща.


В пандиза няма илюзия и мечта.

Тук страстно се целуват страхът и смъртта

и на въображението единствена задача,

е сянката им да съзре в здрача.

 

В пандиза ги няма скрупулите и съвестта,

останали навън, зад високата стена.

Тук тялото на еластична пружина се свива,

Готово да избухне - да хапе, да рита, да убива.

 

В пандиза любовта бавно умира -

гаснеща малка звездица.

А цялата надежда се побира

в подострена, скрита лъжица.

© Алекс учо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??