Apr 30, 2021, 8:29 PM

Песничка за благата вест 

  Poetry » For kids
608 2 10

„Чук, чук, яйчице

имаш ли си сърчице...“

Песничка една звучи

нежно в моите уши,

чак от детството дошла,

да ми върне радостта.

 

Как в четвъртък сутринта

или в събота една,

пред Великия свят ден,

да нашарим с отреден

дъх божествено красив,

най-щастливият си миг.

 

Със боички от земята,

с краските от небесата,

да премесим любовта,

за да грейне пак дъга,

слънчева и обозрима,

що в сърцата ни я има.

 

Тъй със вярата сега

и в доброто по света,

вятър клони ще повее,

песничка за да изпее,

за онази "блага вест",

как Христос възкръснал днес.

 

 

 

 

 

 

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??