Така геройски кукурига,
че да го чуе даже глух.
Със него утрото пристига,
събужда се и моят слух.
Изпъчил гордо на стобора
оранжевите си пера,
говори ни: "Поспрете, хора!
Погледайте, каква зора!"
А ако някой се зачуди:
"Възможно ли е... сред панел?"
ще отговоря: "Всички буди,
уви... последният петел."
© Нина Чилиянска All rights reserved.