Nov 5, 2009, 12:18 AM

Петровден 

  Poetry » Humour
498 0 1

                      На Петър Райков -

                      "Ванеса З"   ЕООД  

 

 

И доживяхме до Петровден -

в самия край на юни ден.

За мен моментът най-е сгоден

от мойта муза вдъхновен,

 

на Пешо тук да пожелая

щастлив да бъде покрай нас

и да ни води тъй до края,

до онзи приказен Парнас.

 

Да вдигаш нашите заплати,

та работата да спори

и в халета като палати

ентусиазъм да гори.

 

Дори и мойте турникети

да видя лъснати накрай.

Ти с благи думи и съвети

създай за нас машинен рай.

 

Да пеят стругове и фрези,

дъга аргонна да блести

и приближи ни до онези

мечтани пропускни врати.

 

Шампанско тръпно нека гръмне,

че аз съм твърдо убеден:

без Пешо няма да се съмне

дори на именния ден!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??