Oct 12, 2024, 9:24 AM

Петъчна вечер 

  Poetry » Love
55 2 3

 

 

Петък е, кротко настъпва часа, 

в който посяда човекът на прага, 

тихо се вслушва и сякаш гласа 

с обич рисува и вяра предлага.

 

Бавно търкулват се грижи и гняв 

някъде чак зад гори тилилейски, 

може би точно човекът е прав - 

прави си крачките верни, житейски! 

 

После поглежда през рамо, мълчи,

леко прокарва пръсти в косата,

даже да страда, съвсем не личи,

чака огньовете там, в небесата.

 

Петък е, време за чаша розе,

мракът прегръща земята грижовно.

Тихите стъпки от боси нозе, 

водят минутите бавно, греховно...

 

Петък е.

 

Детелина И.Стефанова ✍️🍀

© Детелина Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??