Малка стъпка,
а после назад!
Гореща тръпка,
а после хлад!
Бегла усмивка,
а после сълза!
Нисък поклон
и тъжен стон!
Пиесата свърши
и нещо се прекърши!
Актьор без роля -
рицар без броня!
Завесата пада,
поглед към пода,
последна целувка,
край на тази преструвка!
Пляскане с ръце,
благодарност от сърце!
Скрит зад завесата,
край на пиесата!
© Зори All rights reserved.