Самотно есенно листо,
ранена птица,
прободена от всички ветрове,
с разкъсани от взиране зеници,
дъждът изплаква в сънни часове.
Прелита гордо сетния си полет -
по клоните на спящата бреза
до мократа земя -
ковчег отворен
за непогребана
без кръст
Душа.
© Илияна Каракочева All rights reserved.
Усетих... Да се тъжи красиво - това е изкуство.