Душа си вплел
в словото ни сладкогласно,
потънал в мисли,
пишеш за реалността.
Оплакваш житейската ни орисия
и гражданската ни съдба.
На теб е дадено да казваш
болящи истини до гроб
и бъдещето да предсказваш
на бедния ни изигран народ.
Когато пишеш със надежда,
осветяваш тежкия ни път.
Сълзите в смешки ги превръщаш,
за да ни върнеш смелостта.
Готов си и да се присмееш
на свойте грешки и вини,
да ги признаеш гласно,
да поискаш прошка
и извлечеш поуки добрини.
Какъв отшелник си, човече!!!
Какъв водач във пустошта!
Храниш нас жадните с тъй важната
- духовната храна.
А за теб какво остава!!
Ръкопляскания, поздрави, известността.
После пак поемаш кръста
на писателската си съдба!!!
04.10.96г.
© Маргарита Петкова All rights reserved.