ПИШЕТЕ ПИСМА
Пишете писма, пишете писма,
дори да не стигнат до всяка врата.
Пишете наум и пишете на глас,
пишете с усмивка и чиста душа.
Пишете на лист, пишете във вас,
пишете по редче, пишете писма.
Пишете, защото под стария бряст,
далече, далече на родна земя
ги чака врабченце и ябълков храст.
Там майчица стара и свиден баща
над празна кутия поклащат глава.
Пишете, пишете, пишете писма,
дори без адрес, дори без слова.
Писмата сами ще намерят дома,
ще стоплят, ще галнат на някой деня.
.
09.10.2022 г.
© Хари Спасов All rights reserved.