Jul 21, 2021, 3:28 PM

Писма от запустяла къща 

  Poetry » Other
310 14 11

ПИСМА ОТ ЗАПУСТЯЛА КЪЩА

 

Тук мъртвите не идват за вечеря.

А живите припряно си отиват.

Един отрязък, колкото постеля,

деня е разчертал на нощ и изгрев.

 

Понятията смисъла изгубват,

словата ми внезапно се износват.

И ветровете безучастно грубо

пилеят избледнели некролози.

 

А аз докрай не мога да изплача

ни мъката, ни липсата. Не става.

Търкулва като топ хартия здрачът.

Но утре пак животът продължава.

 

Без тези, със които съм живяла,

с иронията, че съм тук и дишам

Намират ли се думи за раздяла,

щом никой от отвъдното не пише?

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??