Какво от това ако днеска...
сърцето ми спре да тупти...
и малко по-късно угаснат...
червените мои очи...
Ще има ли смисъл смъртта ми...
когато аз тъй не успях...
към теб да погледна и видя...
усмивка, която посях...
Не! Няма! Все още е рано!
Не мога сега да умра!
Аз искам, учителко моя...
усмивка да ти подаря!
© Андрей Андреев All rights reserved.
А колкото до въпроса дали се налага да умирам - това е по-скоро шега, която само получателят може да разбере. Свързано е с импулсивните ми суицидни чувства и нейното желание да ме накара да ги изхвърля от главата си.