Sep 7, 2012, 9:12 PM

Писмо без адрес 

  Poetry
1120 0 6

За мене сещаш ли се, майко?

Спокоен ли е нощният ти сън?

Не искаш ли да знаеш, че съм жива?

И да узнаеш твое копие ли съм?

 

Понякога поплакваш ли си тайно?

Запазила ли си за мен сълзи?

Налагало ли  ти се е да обясняваш

чувствителни към прах, че са очите ти?

 

Заглеждаш ли се в моите връстници?

И мислиш ли си, че съм като тях?

Досещаш ли се, че съм малко по-различна?

На челото си нося надпис "грях".

 

Рождените ми дни дали празнуваш?

Измисляш ли си торта и свещи?

Наум във себе си какво ми пожелаваш?

Навярно сбъдване на всичките мечти.

 

А аз на теб какво да пожелая?

Спокоен да е ритъмът на твоето сърце.

Боли ме, майко, но ще мине...

Разбирам всичко...

                                    от   (не)твоето дете.

© Детелина Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??