Nov 21, 2019, 10:12 AM

Плашлив 

  Poetry
273 1 1

По пръстите пера

червеното мастило свети.

От сблъсъка на световете

изтръгва се зора.

 

Лицето ти – вода,

целувката ми отразява.

Но сянката ти отминава,

изтрита без следа.

 

След теб ще дойде друг –

не толкова прозирен. Плътен.

Присъствие, не дух безпътен

в случаен, чезнещ звук.

 

След твоя сън, нетраен и плашлив –

              мистичен дим и дъх на "Живанши".

 

 

18.11.2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=_x7I9JMzLuY

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??