Jun 14, 2017, 11:06 PM

По ладовете на спасението 

  Poetry » Other
811 1 3

В този тънък свят пред счупване

една звездица, вярвам, пази храма...

Загърната в пролетно разсъмване,

погалена от топлата ръка на двама...

 

В този мрачен град пред срутване

земята мека, детелини ще подхване.

И ще роди от топлото тя влюбване,

и с пчелен мед сърцата ще нахрани.

А времето разлиства се в утрото,

политналите птици в бял цвят пеят,

надиплени  в хоризонтите на лустрото,

където планини в блясък златен греят.

Излишни и ненужни  стават думите,

издухани от ветровете  на споделяне.

Копита гонят залези над друмите

в облак прах  от мъка и разделяне.

 

В този тънък свят пред счупване,

остана, вярвам, мъничко спасение,

с волята си да предпазим срутване,

с прегръдки да опишем  състрадание...

 

© dreamsinrhymes All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Излишни и ненужни стават думите,
    издухани от ветровете на споделяне.
    Копита гонят залези над друмите
    в облак прах от мъка и разделяне." Красиви волни стихове! Могат да прекосят километри без да се изморят!
  • Много благодаря! От скоро публикувам тук
  • Много силни редове! Образен и нежен стих! Впечатлена съм! Поздрави!
Random works
: ??:??