Dec 31, 2021, 12:28 PM  

По моряшки 

  Poetry
485 0 3

Когато щастието ми е в повече
Излизам на балкона и крещя.
Като камбана на камбанария
Като пиянство от любов.
Когато идва ми да литна
Но знам че няма как да полетя
Излизам и крещя.
Танцувам със бутилката в ръка
И падам на земята 
Докосвам я с ръка.
Сиртаки.
Пиян съм от любов.

 

Когато знам, че всичко свършва
И нищо всъщност няма край.
Когато думите са слаби и не казват нищо.
Когато иде ми да литна 
Но знам, че няма как да полетя.
Ръце простирам и прегръщам всичко.
Сиртаки в нощта.

 

Когато няма как да ти разкажа за примамливото на морето.
Когато няма как да обясня тишината и звездите
И как съм се страхувал, и как съм имал вяра.
Когато ми е толкова несретно, и сам разбирам
И мъката и радостта.
Когато моето сърце е толкова пияно, и смело, и наивно
Че пия и крещя като последният хамалин на света.
Тогава иде ми да литна.
Сиртаки в нощта.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??