Mar 15, 2011, 10:39 PM

По пода провлачват се воали... 

  Poetry » Other
614 0 2

http://www.youtube.com/watch?v=kkgdo2o5x7M

И нещо тихо шумoли,

по пода провлачват се воали

и тежки рокли, с кринолин,

по стълби, полунощие застлали...

И тихи стъпки, коридор из коридор,

и домино, скрило цвета на очите,

и тъмен, пълнолунен двор...

И кадифе, и свещник... А обичане?

Очите някъде се губят,

погледът остава скрит,

из панделки и коприни, излъган.

И с блясък, затворнически обвит.

Очите ù... Проблясва мисъл,

но твърде късно... Този цвят

средновековно го орисва.

И губи смисъл, въздух... Свят

образ търси да си спомни...

А тя, отвлякла всички сетива,

разума във вените му гони

 и го пропива с безкрайността.

И оглушали танци, без движения,

ще бъдат последния му блус.

А тя, с маска на поредно изкушение,

в триумф изпива последната кръв от пръстите му.

 

14.03.2011г.

гр. Сопот

 

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??