Sep 14, 2024, 8:47 AM

По звездния морз на вълните 

  Poetry » Other
71 0 0

Вълните прииждат към мене,

а после се плъзгат назад.

Къде сте така устремени –

разбива ви тъмният скат!

 

Морето безкрайно немее –

не виждам ни остров, ни бряг,

послушно сбогува се с кея,

отдръпва се в облаци мрак.

 

Дали ще се върне, не зная.

След отлива – пясък, скали…

През бури и битки накрая

моряка сърцат ще кали.

 

И ето, от прилив понесен,

прибоят се връща пак с вест,

че жив е морякът и бесен

в скалите разбива се с чест.

 

А вятърът гука и вие,

разказва за бури безброй,

картини рисува и трие

безсмъртният, вечен прибой.

 

От шеметен порив споени,

дошли уж от свят непознат,

вълните събират вселени,

а всъщност на място стоят.

 


  Стихотворението участва в конкурса „Морето, което събира всички далечно“ 2024 на БМФ „Порт Бургас“ и не спечели награда.  

 

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??