Apr 22, 2016, 2:47 PM

Под белоцветната вишна 

  Poetry » Love
509 0 2

ПОД БЕЛОЦВЕТНАТА ВИШНА

 

В двора имахме дръвчета -

круши, ябълки и сливи,

Пролет мила щом зашета

ставаха те тъй красиви.

 

Но от всичи най обичах

мойта вишна белоцветна,

с татко двама я садихме

стана мила и приветна.

 

Бяло облаче небесно 

беше паднало връз нея,

толкоз хубава, чудесна,

че приличаше на фея.

 

И не само красотата

що със нея ме привлече,

радваше ме тя самата

"Тя е твоя!" - татко рече..

 

Порасна тя, пораснах аз

и под нежният ù бял цвят,

с мечтите младежки живях

и се влюбих и още как!

 

И под тази вишна красна,

помнищ ли, любими мой,

казваше, че съм прекрасна

и все се правеше герой.

 

Че светът ще преобърнеш

със подвизи безчет и брой

мене нежно да прегърнеш,

да ми кажеш, че си мой.

 

Колко пъти под таз вишна

ние срещахме се двама

и така, без да му мисля

се роди любов голяма.

 

Днес в забвение не ще отмина

тази чудна красота,

защото и тя стана причина

аз да срещна любовта.

 

 

 

 

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??