Dec 28, 2011, 2:14 PM

Под борови игли 

  Poetry
460 0 2

Тайно са се скрили, под борови игли,
чакат мълчаливи, броят последни дни -
едно мече кафяво, с елек от кадифе,
което „мама“ казва, щом вземеш го в ръце;
принцеса златокоса, със рокля от тафта;
звездички омагьосани, блещукат в тъмнина;
и влакче старовремско, с едничък машинист,
но пък мотор модерен, с батерии и пистов;
книжки една камара, дори и телефон,
с антена от плюш и шарен. И купища бонбони.
И всеки ден пристига, опакован с разкош,
по някой нов в дружинката. А в коледната нощ
ще дойдат малки пръстчета,
стаята с смях ще огласят,
нетърпеливо опаковки ще късат,
а усмивките ще сгреят целия мамин свят.

15.12.2011г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??