Под чисто небе
Поведи ме. Не трябват слова
в тази нощ, по-дълбока от пропаст.
Подир нас ще се плъзне мълва.
(Всяка клюка се ражда от злоба.)
Да заровим обида и свян -
(всеки миг за любов е потребен).
И прегърнали целия свят,
да го стоплим с дъха си обсебен.
Да полегнем под чисто небе -
на зеления плюш на тревата.
И дано да зачена от теб...
Поведи ме.
Води ме нататък...
© Елица Ангелова All rights reserved.