Apr 22, 2018, 12:32 AM

Под повърхността 

  Poetry » Other
467 2 4

Под повърхността на привидното спокойствие

се крият чувства – който искат да взривят тишината

със своите истини... дремят като неизригнал вулкан

и рано или късно ще излязат на повърхността

за да разкажат за себе си... И ето времето

тъй неусетно минава – като пясъчен часовник

се отронват лъжи, доверие, приятелства...

Но когато го обърнем и променим мисленето си

той все така отронва златни песъчинки...

но вече те са обвити от сиянието на любов,

вяра и надежда в доброто и дни изпълнени с щастие!

И тогава времето ще бъде реално – ще се докоснем

и до най смелите си мечти! Защото всеки човек е роден

да живее достойно! Във мир, разбирателство и любов...

И тогава вселената ще се усмихне, ще ни помилва

с благослов!И напук  на тежкото време –

в душата ще заблести онази чиста и неопетнена

божествена частица – която ни води към Рая!

 

Катя Джамова

20.04.2018г

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Влади, благодаря ти за хубавите думи и коментар!
    С пожелание за една вълшебна творческа вечер!
  • Хареса ми! Наистна една много възвишена поезия, която докосва най-съкровените струни на душата. Поздравления!
  • Младене , благодаря ти за хубавите думи!Бъди благословен!
  • Възвишена поезия, която изпълва душата с мир и светлина и пречи на дребнавото еужедневие да я погуби. Харесах стиха ти, Катя и го поставих в Любими!

    П.П. Бях написал коментара си още снощи, но ограничението до - 5 коментара на ден, не ми позволи да го публикувам.
Random works
: ??:??