Dec 18, 2022, 9:15 AM

Подарени мечти 

  Poetry » Civilian
232 0 2

 

Лъскава витрина...

светлина, играчки!

Дрешки и мечета!

Слончета и кончета!

Бляскави елхички!

Пълни със подаръци шейнични!

Толкоз красота,

създадена от нечии

отрудени ръчички!

Хора без възможност!

Хора без мечти!

Хора със дечица гладни!

Сътворили красоти

за чужди,

със стомаси пълни!

Подарили своите мечти

на тези...

със... изпълнени мечти!

 

Valentina Mitova

12/12/2022

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, Райне...Така се получава на много места и ти става тъжно!
  • Тъжно! Бедните се трудят, за да преживеят, а трудът им отива за благоденствието на богатите...
Random works
: ??:??