May 16, 2009, 9:54 AM

Подбирайте прецизно своя ник 

  Poetry » Other
531 0 14

 

Подбирайте прецизно своя ник!

 

Не само със рождената ни дата –

и с ника ни е свързана съдбата!

 

“Характерът на хората прилича

на думите, с които ги наричат!

 

Така жребче със името "Вискяр",

когато порасте, ще стане звяр,

а другото, с гальовно име "Льоня",

жребец ще стане доверчив, спокоен.”

 

На теб, поетко, и на теб, поете,

най-много ви подхожда

ник на цвете –

с красивото си име да визира

и да разкрива вашата натура!

 

Така “Маймунка” ли е – ще е щура!

 

А “Теменужка”-та ще е свенлива!

Разкошна, щедра пък ще е “Божура”!

 

“Усмивчица” ще бъде приветлива,

а “Лястовичка”:  бърза и крилата,

и влюбена в простора, в синевата.

 

Какво да кажем пък за "Синева":

във  цялата Вселена, тъй голяма,

за мен по необятна нежност няма!

 

“Латинка Златна”  ще е златно цвете,

и черен трън за много поетеси:

че тя е цвете – туй ѝ се прощава,

но че е златно – вече ги вбесява!

 

А при мъжете има ник “Жасмин” –

не ник, ами магнит за поетеси!

 

Тодора, Гина, Добра и Шавлина,

през цялото поле ще минат -

да срещнат някъде Жасмина!

 

Поета никът го краси  -

с туй всеки ще се съгласи!

 

Но и обратното е вярно!

 

Че поговорките не лъжат,

а поговорката гласи:

“Не името краси човека -

човекът името краси!”

 

Да вземем, примерно, Ангар.

 

За някого Ангар е цар!

 

За друг е тъп, елементарен!

 

А стихоплетец е за трети –

писач на глупави куплети.

 

И грубиян е, и вулгарен,

и е бездарен тъпанар!

 

Ала Ангар си е Ангар!

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??