Nov 3, 2015, 10:47 PM

Подир една звезда 

  Poetry
376 0 4

 

Мина падаща звезда –

Нещичко си пожелах.

Тя изчезна без следа –

Скоро ме обхвана страх.

 

Да не би веднага с нея

Хубавата ми мечта

Да отмине и изтлее,

Както лист през есента.

 

След което да поглеждам

Към небето нощ след нощ –

Сам бездомник без надежда,

Жадно търсещ златен грош.

 

Но дали ще ми помогне

Бдение от мрак до мрак?

Как звездата ще се трогне?

Как ще ми направи знак?

 

Собствен поглед на очите

Нужен ми е за да знам

Как да си градя мечтите

В моя незаключен храм!

 

03.11.2015

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??