Aug 2, 2006, 3:22 PM

Подлия смях 

  Poetry
676 0 6
Не съм уморен от живота,
ала от хората - да!
От техния делничен ропот,
от подлия смях... без вреда
в момента. Смях който изглежда
тъп, кух, глуповат, но... невинен.
А може би, той е причина,
а може би, той ни довежда
до честите жалки картини
на подло безразличие,
на мерзко благоприличие,
на глупава тактичност,
удобна и... типична,
параван на страх,
когато страдат хора.
От тука и умората
от този подъл смях.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??