Dec 8, 2012, 7:02 PM

Поета и звездите... 

  Poetry » Phylosophy
1117 0 4

Може би, защото бе Поета,

искаше да вярва, че блести,

може да говори с ветровете,

също да отключва и души?

 

Сплиташе умелите си рими,

в често неразбрано писъмце,

важно бе в аплаузи да мине,

днешния величествен сонет.

 

Само, че да имаш тези лаври,

казват, що се пазеха за най...

най-умело сричащите кадри,

трябваше да можеш и докрай,

 

вещо и усърдно да оплюваш,

всичко, дет прилича на поет,

за да му докажеш, съществува,

сал един... и славят го навред.

 

Бъркаше... Небето бе голямо,

а светът ни смайващо красив,

сигурно човешката ни драма,

е, че се познаваме в звезди... 

© Ангел Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??