Всички тук пишат поезия.
А какво е поезията?
Поезията е нищо.
Кратък миг
колебание между две стъпки.
Да се събудиш по средата на съня си
и да забравиш всичко -
да гледаш болезнено красива картина
и тя да изчезне внезапно.
Да падаш от небостъргач и да
видиш целия си живот за няколко секунди.
Това ли е поезията?
Тебеширен кръг,
дванадесет стола,
цигара, което стискам между пръстите си...
Това ли е тя?!
Мастурбираща икона,
дървено конче с три крака,
изхвърлено от домакиня с пеноар на сини цветя...
Спрял часовник с кукувичка,
умряла през зимата лястовичка,
дълги отрязани коси...
Или всичко, което съществува
и може да изчезне...
Това ли е наистина...
Никога няма да разбера...
думите убиха поетичното ми намерение.
Жалко.
Ето причината ти толкова дълго да не пишеш...
Открил си истината...
© Дени All rights reserved.
Ти кой избираш да си?