Sep 26, 2021, 8:03 PM

Поезия 

  Poetry » Strict forms
591 3 3

 

 

     Затрогвам се като чета

     поезия и чудни мисли.

     От Бога дарба е това,

     душата ти да се разлисти.

 

     Да виждаш със затворени очи,

     което зрящите не виждат

     и чудни, смайващи лъчи

     духът отпаднал да придвижват.

 

     Да чуваш музика вълшебна

     във всеки звук и дума

     и в някоя нощ непрогледна,

 

     зарита във горската шума

     да слушаш музиката на земята,

     която другите тъпчат с краката.

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??