Jan 12, 2009, 12:27 AM

Погребвам я 

  Poetry » Love
830 0 8
http://www.youtube.com/watch?v=izQsgE0L450&feature=related


Помоли някой друг да не плаче.

Аз тук във сълзи ще се задуша,
удавена във образи сумрачни,
отписала онази си душа,
която като феникс все възкръсваше,
да търси непосилни бремена
и с раздиращи чувства изпъстрена,
събираше светулки за през нощта.

Погребвам я.
За път пореден.
А тя излиза от пръстта.
Обясни й вместо мен колко е вредна,
че няма смисъл да се вярва в любовта.



А той...

Разкъса черните воали
и за свойте погребения разказа.
И клади за прераждане, не за кремиране, запали.

А после тръгна.
И от поредна смърт не ме опази...



11.01.2009 г.
гр. Пловдив

 

 

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??