Dec 18, 2008, 9:43 AM

Полет 

  Poetry
353 0 0

            ПОЛЕТ

 

 

Молитвено птиците кацат,

под звън на вечерна камбана.

Огласят с песен стара акация.

Посреща ги мрака припряно.

 

 

До утре ще е тихо. Спи ятото.

Сънуват птиците заскрежени поля.

Пресичат във сънища лятото.

Като топчица някоя. Тупва. Умря.

 

 

Утрото събужда птичата песен.

С криле бродират небосклона сив.

Загубват се по пътя отвесен.

Животът ги радва, бял и лъжлив…

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??