И в това, дъждовно лято,
Гошко, бързо се реши
да пътува в необята
към далечните звезди!
Почна щанги да тренира
и да бяга сутрин крос.
Да поглъща тъмна бира
със запушения нос!
Бързо, мускули натрупа,
и доби голям кураж!
Две момичета натупа,
както бе до тях на плаж!
Сам, направи си ракета
от картон и мукава.
Купи си - пакет спагети
и буркан тахан халва.
Даже, сложи си ваксини,
но... на лявата ръка!
Взе си - Чао с Кака Мими
и в четвъртък сутринта
стана рано - със петлите,
и със маска на очи,
той потегли към звездите
и далечните земи!
Бързо, мина край Луната,
във ръката със компас.
Каза - Сбогом на Земята
и запъти се към Марс!
Но, в небето край Венера
падна синкава мъгла.
И сред тази - атмосфера,
дъжд веднага заваля!
Гошко, бързо се намокри
от Венериния дъжд!
Даже, шортите подмокри,
но нали бе малък мъж,
и за миг - не се отказа
към звездите да лети!
Бе достигнал втора база
и реши да продължи!
Той, от люка се протегна,
и с ръцете си навън
сам - чадъра си разтегна
над ракетата отвън!
В този миг - яви се Тати!
Той го хвана за врата
и го дръпна през вратата,
като някаква торба!
Вкара го, направо вкъщи,
и му пусна климатик.
Цяла вечер, му се мръщи
и показа му плесник!
Но пък Гошко, бе доволен!
Той успя да полети!
Към далечни хоризонти
и красивите звезди!
Юри
Йовев
Юни
2021 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Поздрави!