Oct 13, 2012, 7:05 PM

Полята на мечтите 

  Poetry » Other
571 0 3

Днес пак в полята на мечтите бях.

Пак млад

  и пак летях.

Изкъпах се в реката Лета,

удавих се във полски аромат.

Бях силен, като Атлас

на плещите си мощни

носех с лекота

товар от земни грижи.

Небето ми се стори странно близко

протегнах се и

облаче като измръзнало връбче

със слънчев лъч погалих.

Целунах всеки цвят,

пустинята полях със благодат.

Огледах се...

и злото не открих,

тогава стреснат се събудих

и смутих...

Да, пак съм тук

и пак усмивките ми липсват.

Пак спомних си,

че в теб съм влюбен.

Пак рових да те търся,

ала не ме потърси ти любов.

Дали ще си остана в миналото и мечтите?

Знам, ще ме застреляте от укор,

че съм слаб.

Аз виждам го,

бездушието ясно се чете в очите.

Какво остава ми?

Да си остана някой път

завинаги в полята на мечтите.

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сияна, опитвам се всеки ден. Благодаря за съвета!
  • Не се оглеждай и не рови, не връщай се назад, а погледни напред. Не стой в полята, тръгни по пътя на мечтите. Успех!
  • Явно ще си остана в полята на мечтите...
Random works
: ??:??