Jun 17, 2022, 7:04 AM

Полъх 

  Poetry » Landscape
328 0 6

 

 

Ако е нежна тази нощ над нас 

и мислим си, че е далече утрото, 

дали ще сгреем дългата тъга 

по дланите ни? Вечни. И разлюбени.

 

Ако сега дъждовно не скърбим 

за толкова изгубеното време, 

където болката е само дим

и вятър, с който да се смеем...

 

Ако е полъх само... тази нощ - 

сълзица нежност помежду ни,

дали ще сме в сърдечен ритъм, общ

или завинаги ще я изгубим...

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??