Feb 24, 2021, 6:13 AM

Полюсно 

  Poetry » Other
276 0 1

Много сълзи изплаках,

много радост събрах,

със мечтите си лягах

и се будех със страх.

 

Много пътища минах,

двойно повече - не;

и до себе си стигах,

и изгубвах небе.

 

Осъзнавах красивото,

покорявах света му;

и се връщах към сивото

и прегръщах гнева му.

 

Много песни изпях,

двойно повече - не,

много пролет копнях

и достигах небе.

 

Преоткриват тъгата,

търсех в нея любов;

осъзнах самотата,

че дарява простор.

 

И в сълзи споделени,

много радост дарих;

от мечти забранени,

красота сътворих.

 

 

 

 

© Екатерина Спасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Наистина си сътворила красив стихотворен пъзел! Хареса ми постройката и лаконичността!
Random works
: ??:??