Mar 6, 2013, 12:17 PM

Понякога 

  Poetry » Other
441 0 2

Понякога, когате стане тесен пътят

и стръмен, и трънлив, нелек...

тогава вярата, превърната в утеха

ме води, като святия завет.


Ръце протегнала за трудното се хващам

и драпам с′ сетни сили към върха,

защото там зад билото съзирам

на светлината тънкото - лъча.


С ръце продрани, колене кървящи.

С нозе треперещи и уморени

присядам, като в храм... в душата свещи

блещукат преди утрото запалени.


Почти без глас изричам думи

молитвени, сподавени в сълзи.

Понякога, когато най боли ме

към мене светлината се стреми.


Тогава светвам, като утро над простора,

и секват всички болки в мен,

когато истината ме намира,

че най е верен пътят тесен.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??