Докторе,
ако присадиш на сляп очите ми,
аз пак ще виждам хиляди неща!
Ако присадиш на хром нозете ми,
аз пак ще се катеря към върха!
Ако на сакат дадеш ръцете ми,
аз пак ще те прегърна здраво!
Ако на ням дадеш езика ми,
аз пак ще да ти кажа: Браво!
Ако във дете тупти сърцето ми,
аз пак ще те погледна със любов!
Скалпел слага край на пътя ни
или началото на нов,
ала резката му е свята!
А как ще присадиш душата?!
© Красимир Дяков All rights reserved.
Нова е!