Jan 29, 2014, 3:29 PM

Последно потъване 

  Poetry » Other
581 0 2

Окуцяхме от толкова тичане.

Ослепяхме от лъжите изричани.

И фалша ни стиска яко за гушите

и се давим във злоба. Пък суша е!

 

Суша е. Няма вода.

Да измием греха по телата.

Няма лек за греха

и пищи посивяла луната.

 

И се мятаме като риби на сухо,

облещили ей такива големи очи.

И замира вика ни във глухото

със заседнали в плиткото слепи вини.

 

И после е тихо. Като гнойна присъда.

Поемаме за последно въздух... и дълбоко потъване...

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма лек за греха

    и пищи посивяла луната.
    Силна образност!
  • Прекрасна поезия - образна и с нестандартни находки!

    Поздравление от мен!: Мисана
Random works
: ??:??