Поспри се, Човеко
Поспри се, Човеко, скиталецо морен,
не бягай в живота залудо, без чест.
Поспри се, дочуй кресченда съдбовни
на дните: отдавна те пращат ти вест...
Поспри се, послушай прибоя среднощен:
морето припява копнежна соната,
клокочи, разлива вълните си мощни –
приспива – с мистична цигулка Амати...
Поспри, занемей пред природата вечна!
Земята ще смели човешката съдба:
дребнава прашинка, клетка сърдечна
в гигантската ѝ космична душа...
© Плами All rights reserved.