Oct 3, 2024, 7:02 AM  

Посрещане на есента 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
170 6 14

Обичам есента. Тя е различна, 

променлива и с много неизвестни. 

За някои е може би безлична, 

ала за нея има много песни. 

 

За мене е вълшебница чудата, 

която се променя многократно -

ту пъпли като призрак над полята

или пък цяла се облича в златно. 

 

Понякога се крие сред мъглите, 

а после с дъждовете разговаря. 

Започне ли косите да разплита, 

приготвяйте си билкови отвари. 

 

След летните сияйни фойерверки, 

облечена в пастелната си дреха, 

в градината на дървената пейка 

посрещам есента като утеха. 

© Nina Sarieva All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??