Feb 13, 2013, 7:49 AM  

Посях те! 

  Poetry » Other
755 0 3

Посях те. Поливах те. Отгледах те. Набрах те.

Вкусих те. Сдъвках те. Преглътнах те.

А ти така горчеше и болеше,

и ме тровеше. Като гнила ябълка.

Като мазна плесен

по сърцето полепваше,

бразди от

кръв оставяше.

Като болест коварна изпиваше силите.

Стоманени нокти раздираха жилите.

Покоси ме!

Аз исках само парченце диня в зноен ден,

а от семки се задавих.

И от разочарование!

Обичах те, мразех те... поглъщах те, плюех те,

но този глад нямаше край.

Щом веднъж те опита,

човек осъзнава, че друга 

горчилка не ще пожелай.

 

© Врабчето All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??