Jul 5, 2022, 9:04 AM  

Потъналите кораби 

  Poetry
224 2 7

Потъналите кораби почиват,

сред тайнство на подводни силуети.

А може би са там, за да прикриват,

магията на древни амулети.

 

Потъналите кораби заспиват

под напора на времето безбрежно.

Във трюмове съкровища складират,

унесени във мрачна безметежност.

 

Потъналите кораби усещат

догаряща виталност с всяка фибра.

Но с гордост пак стихиите посрещат

и с тленността на кармата си дивна.

 

Потъналите кораби желаят,

да се прегръщат с пясъка безмълвно.

От мъдрост безпределна вече знаят,

има ли смисъл в думата - бездънност!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??